Melkerij, Gaasbeek

An old dairy farm transformed into a contemporary concert hall and residency for musicians preparing for the International Queen Elisabeth Competition. In 2008, the building designed by Robbrecht en Daem was awarded the Klippan Award.

100-seat rehearsal and concert hall.
© Kahle Acoustics
Musicians in residency.
© Kahle Acoustics
Use of contemporary contrasting materials.
© Kahle Acoustics
Spiral inspired room volume.
© Kahle Acoustics
Foyer.
© Kahle Acoustics
Derelict milk processing station transformed in residency for musicians.
© Kahle Acoustics
Stairs leading to the roof terrace on top of the Concert Hall.
© Kahle Acoustics
External view, detail.
© Kahle Acoustics
Information Sheet

//////

Location   Gaasbeek, Belgium.

Project Cost   Non-available.

Time Frame   Design: 2000-2002. Construction: 2002-2004. Opening: February 2004.

Owner   B.G. & Co s.c.s, Belgium.

Architect(s)   Robbrecht & Daem, Gent.

Seat Count   Transformation of a former milk processing station into a residency for musicians, and construction of a 100-seat rehearsal and concert hall. Total area: approximately 850 m².

Uses   Workplace for musicians (notably residencies for participants in the International Queen Elisabeth Competition). Solo and chamber music concerts. Private living room, library and party space.

Services   Comprehensive acoustic consulting services.

Team   Eckhard Kahle, Kahle Acoustics.

© 2004-2018 Kahle Acoustics