Victoria Hall, Geneve

De Victoria Hall — vooral gewijd aan klassieke muziek — is de thuisbasis van het Orchestre de la Suisse romande. Om betere werkomstandigheden te kunnen bieden, is het podium vergroot en zijn effectieve gemotoriseerde repetitiegordijnen geïnstalleerd, die toelaten om de akoestische condities van een volle zaal te realiseren tijdens repetities, wat door het orkest erg geapprecieerd wordt.

Victoria Hall.
© Kahle Acoustics
Victoria Hall.
© Kahle Acoustics
Victoria Hall.
© Kahle Acoustics
Podium van de Victoria Hall na renovatie.
© Kahle Acoustics
Rear balcony of the Victoria Hall.
© Kahle Acoustics
Akoestische reflectoren ge├»ntegreerd in de zijkanten van het podium.
© Kahle Acoustics
Akoestisch transparante houten schermen geïntegreerd in de zijkanten van het podium.
© Kahle Acoustics
Stalls and stage of the Victoria Hall during the renovation.
The musicians’ foyer can be
seen in the background.
© Kahle Acoustics
Projectgegevens

//////

Locatie   Geneve, Zwitserland. Historic landmark hall.

Bouwkosten   10 miljoen CHF (ongeveer 6 miljoen €).

Periode   Haalbaarheidsstudie (Feasibility study): 2004. Ontwerp: 2005-2006. Realisatie: 2006.

Opdrachtgever   Stad Genève.

Architect(en)   SRA Kössler & Morel, Geneve.

Theateradviseur(s)   Alexandre Forissier, Pontvolant, Geneve.

Capaciteit   Concertzaal met 1644 zitplaatsen. Totale oppervlakte 4 500 m².

Gebruik   Concertzaal voor het Orchestre de la Suisse romande, symfonische concerten, kamermuziek, recitals, versterkte muziek (vooral jazz en wereldmuziek).

Werkzaamheden   Evaluatie van de bestaande toestand, voorstel voor verbeteringen van de podiumakoestiek, lawaaibeheersing van het vernieuwde ventilatiesysteem, post-opening begeleiding.

Adviseur(s)   Eckhard Kahle, Projectleider, Nathalie Faillet, Kahle Acoustics.

© 2004-2018 Kahle Acoustics