Het bedrijf

Kahle Acoustics is een raadgevend ingenieursbureau gespecialiseerd in gebouwen voor de podiumkunsten zoals concertzalen, opera's, theaters en auditoria. Wij richten ons hierbij op nieuwbouw en zijn tevens experts op het gebied van renovatie, verbeteringen in bestaande gebouwen, de omvorming van bestaande gebouwen naar podiumkunsten, locatietheater en de akoestiek van scenografie. In plaats van kant-en-klare oplossingen aan te reiken, zoekt Kahle Acoustics naar oplossingen die passen in het architectonisch ontwerp en het artistieke concept.

Om dit te realiseren en om te voorkomen dat een akoestische oplossing domweg op een ontwerp wordt gedrukt, is de visie van Kahle Acoustics dat akoestische maatregelen van begin af aan in het ontwerp dienen te worden opgenomen in samenwerking met architect, vormgever, theateradviseur en gebruiker. Indien gewenst kunnen we helpen met het opstellen van het programma van eisen (PvE), zowel voor nieuwe als voor bestaande gebouwen.

Kahle Acoustics, dat werd opgericht in 2001 door Eckhard Kahle, is gevestigd in Brussel. Wij werken in meerdere talen — Nederlands, Frans, Duits en Engels — en op drie continenten — Europa, Noord-Amerika en Azië.

Kahle Acoustics werkt samen met's werelds meest prestigieuze architecten zoals Renzo Piano, Jean Nouvel, Rafael Viñoly, Paul Andreu, Rem Koolhaas, Eduardo Souto de Moura, David Chipperfield en Pekka Salminen.

Kahle Acoustics op de 11e International Conference on Auditorium Acoustics 2023, gehouden in het Stavros Niarchos Foundation Cultural Center, ontworpen door Renzo Piano Building Workshop, op 28-30 september 2023 in Athene, Griekenland.