Vincent Berrier
Akoesticus

Akoestische ervaring

Tijdens zijn eerste jaren aan de École Centrale, tussen 2015 en 2017, heeft Vincent Berrier twee stages gelopen bij Rabot Dutilleul Construction, een als assistent werkbegeleider en een tweede als assistent raadgevend ingenieur. Tijdens deze stages kon hij kennismaken met werfopvolging, bouwkunde (Structure, Fluids and Energy Engineering) via structuurberekeningen en ontwerpplannen en het liet hem ook toe kennis te maken met bouwakoestiek en geluidsisolatie.

Vervolgens specialiseerde Vincent Berrier zich in akoestiek en trillingen en liep hij stage bij Venatech, als assistent-akoestiekingenieur, voornamelijk op het gebied van industriële en omgevingsakoestiek. Hij voerde ter plaatse metingen uit, deed analyses, modelleerde en gaf aanbevelingen, met name over de akoestische impact in de omgeving.

Vervolgens liep Vincent Berrier zijn laatste stage bij Daidalos Peutz, België, als assistent-ingenieur bouwakoestiek en werd hij betrokken bij bouwpr.

Referenties Kahle Acoustics

In oktober 2018 treedt Vincent Berrier in dienst bij Kahle Acoustics als akoesticus voor de podiumkunsten. Zijn sterke ervaring in akoestische berekeningen (CATT, IMMI, CadnaA), CAO AutoCAD (2D ontwerp) samen met zijn ervaring in projectmanagement, audit en consulting (MOOC Gdp), zijn de perfecte combinatie van zijn passie voor zowel wetenschappen als muziek.

Wat Franse projecten betreft, werkt Vincent momenteel aan de modernisering van de treinstations voor de Grand Paris Express (Lijn 15), en aan de verbeteringsstudie voor het Auditorium Ravel in Lyon, in Frankrijk. In Brussel voltooide hij de renovatie van het Théâtre Le Rideau en de nieuwbouw van een concertzaal in Recyclart, die beide in de zomer van 2019 werden geopend. Momenteel werkt hij aan de transformatie van de voormalige autofabriek Yser Citroën tot een kunst- en cultuurcentrum, de Kanal, Centre Pompidou. In Doha werkt hij aan de akoestische verbeteringen van opnamestudio's.

Onderwijs

Vincent Berrier werd in 1993 in Frankrijk geboren. Hij deed een Classe Préparatoire des Grandes Écoles in de stad Valenciennes, en volgde daarna zijn ingenieursstudies aan de École Centrale in Lille. Hij studeerde af als ingenieur aan de École Centrale in 2018 met een specialisatie gebaseerd op golven innovatie en nanotechnologieën evenzeer als in management, audit en consulting.

Muzikale ervaring

Vincent Berrier speelt bas sinds 2007 en drums sinds 2010; hij treedt soms op met rockbands in de omgeving van Lille. Zijn verschillende muzikale projecten vergen veel vernieuwing en flexibiliteit die ook zijn manier van werken beïnvloeden.

Vincent Berrier
Vincent Berrier performing with rock band.