Thomas Wulfrank
Akoesticus

Partner

Thomas Wulfrank
Thomas Wulfrank.

Professionele loopbaan

Sedert januari 2006 spitst Thomas Wulfrank zich als vennoot van Kahle Acoustics verder toe op akoestiek voor muziekzalen en podiumkunsten. Hij is op dit moment o.a. werkzaam aan het operagebouw in Liberec, Tsjechische Republiek, aan Pompidou Citroën (ook bekend als Kanal Citroën) in Brussel en aan de Comédie de Clermont Ferrand, National Scène, Frankrijk. Daarnaast heeft hij onder andere gewerkt aan het nieuwe operagebouw in Wuxi, China (2012), het theatercomplex The Curve in Leicester (UK) en het voorontwerp van de toekomstige opera van Linz (Oostenrijk) en was hij verantwoordelijk voor de akoestiek tijdens renovatie van De Bijloke in Gent (2011).

Van januari 2002 tot november 2005 was Thomas Wulfrank werkzaam bij het studiebureau Arup Acoustics (Groot-Brittannië) en daar nauw betrokken bij het akoestisch ontwerp en uitvoering van diverse muziekzalen en gebouwen voor de culturele sector.

Latest version of Thomas Wulfrank's CV in English.

Opleiding

MSc (DEA ATIAM, acoustics): IRCAM, Parijs (FR). MEng (burgerlijk ingenieur): Universiteit Gent (BE). Dept. of Acoustic Technology: TU Denemarken.

Naast zijn wetenschappelijke opleiding studeerde Thomas notenleer en piano aan de muziekacademies van Deinze, Turnhout en Waregem. Hij is tevens zanger in het klassiek koor Via Vocis. Thomas heeft ruim 15 jaar ervaring als akoesticus voor de podiumkunsten en werkte mee aan tientallen projecten in binnen- en buitenland.

Publicaties

Design-Focused Analysis of Curved Geometries using a Differential Raytracing Technique, Journal of Building Acoustics, Vol. 21, No. 1, 2014. • Recent Experiences with Vibration of Stage and Audience Floors in Concert Halls, Proceedings of ICA, Montréal, 2013. • The acoustics of the Wigmore Hall London in the context of its 2003-2004 refurbishment, Proceedings of IOA, Copenhagen, 2006.