Prof. Eckhard Kahle
Akoesticus

Oprichter en directeur van Kahle Acoustics

Eckhard Kahle, alto
Eckhard Kahle.

Loopbaan

In 1995 trad dr. Kahle toe tot het akoestisch adviesbureau Artec Consultants Inc. te New York, één van 's-werelds leidende bureaus op het gebied van het akoestisch ontwerpen van gebouwen voor de podiumkunsten. Hij droeg in belangrijke mate bij aan tal van Artec-projecten, waaronder het Cultuur- en Congrescentrum Luzern (KKL), de Salle du Métropole Lausanne, Zwitserland, het Auditorium van Dijon, Frankrijk, het Regionale Centrum voor Podiumkunsten, Philadelphia, het Centrum voor Podiumkunsten van Orange County, California, de SangNamzaal in het LG Arts Center, Seoul, Zuid-Korea, de Koninklijke Vlaamse Schouwburg, het Maison de la Radio (Flageygebouw) en de Koninklijk Muntschouwburg te Brussel.

Kahle Acoustics referentieprojecten

In 2001 richtte Eckhard Kahle zijn eigen bureau op, Kahle Acoustics b.v.b.a., in Brussel. Onder zijn opdrachtgevers bevinden zich het Guthrie Theater, Minneapolis (architect Jean Nouvel), de Pierpont Morgan Bibliotheek, New York (architect Renzo Piano), The Curve (Leicester Theater en Podiumkunstencentrum, architect Rafael Viñoly), de Victoria Hall, Genève, Zwitserland, het Conservatorium van Singapore, het concertgebouw voor de stad Bordeaux, het theater van Perpignan, Frankrijk (architect Jean Nouvel), de Opera van Linz, Oostenrijk (architect Terry Pawson), het concertgebouw van Stavanger, Noorwegen. Hij was tevens projectleider voor de opdrachtgever van de in 2015 geopende Philharmonie de Paris.

Latest version of Eckhard Kahle's CV in English.

Opleiding

PhD (acoustics): Univ. du Maine & IRCAM, Parijs (FR). MPhil (physics): Clare College, Cambridge (UK). Diploma (physics and acoustics): University of Aachen (DE).

Met 23 jaar ervaring en een uitgebreid projectportofolio in de podiumkunsten is Eckhard Kahle een internationaal gerenommeerd akoesticus. Als klassiek altviolist speelde hij tevens in orkesten als het European Community Youth Orchestra en het Chamber Orchestra of Europe.

Publicaties en onderwijs

Sinds 1988 heeft Eckhard Kahle een groot aantal wetenschappelijke artikelen en congresverslagen gepubliceerd. Hij wordt met regelmaat uitgenodigd voor het geven van lezingen en masterclasses en is professor bij het Nationale Conservatorium in Karlsruhe, Duitsland.