Nathalie Faillet
Akoestica
Opnametechnica

Adviseur bij Kahle Acoustics

Professionele loopbaan

In 2004 trad Nathalie Faillet in dienst bij Kahle Acoustics als acoustica. Ze is betrokken geweest bij een groot aantal projecten, waaronder de Koninklijke Vlaamse Schouwburg te Brussel, de bouw van de mullti-functionele ruimte La Commanderie in Dole, Frankrijk, de bouw van multi-mediaruimten (Terarken), de akoestische installatie in de Hortazaal in het Paleis van Schone Kunsten en de renovatie van het Congrespaleis (Square) in Brussel, de bouw van het Leicester Theater en Podiumkunstencentrum in het Verenigd Koninkrijk, het Wetenschap en Cultuurcentrum (SSCAC) in Suzhou, China, het Auditorium (Concertgebouw) van Bordeaux, Frankrijk, de omvorming van het Nouveau Siècle Concertgebouw in Rijsel en van een Jezuïetenkapel naar een Auditorium van het Conservatorium van Dole, Frankrijk, en van het Alhambra alsmede de Victoriazaal in Genève, Zwitserland. Tussen 1999 en 2004 werkte Nathalie Falliet voor France 3 (Franse Televisie) als Hoofd Geluid van de afdeling Locatie-opnamen. Tot haar taak behoorde de opname van klassieke muziek gedurende het International Festival van Ambronay, de Victoires de la Musique (Emmy Awards), de Opéra du Rhin in Straatsburg en Opéra Garnier in Parijs alsmede het verslaan van politieke bijeenkomsten en sport.

Latest version of Nathalie Faillet' CV in English

Opleiding

Nathalie Faillet, geboren in 1973 in Straatsburg genoot zowel een muzikale als een technische opleiding. Na het behalen van haar diploma Muziek in 1996 aan de École nationale de Musique van Macon, de “Vermeil”-medaille voor piano en de zilveren medaille in de classe supérieure de Formation musicale, vervolmaakte ze haar muzikale opleiding aan de Nationale Academie van Straatsburg.

Naast haar muzikale opleiding, studeerde Nathalie Faillet aan de Universiteit Claude Bernard in Lyon, waar zij in 1995 afstudeerde in Natuurkunde en Akoestiek. Ze vervolgde haar opleiding aan het Primus Centre, dat deel uitmaakt van de Universiteit van Straatsburg, waar zij in 1998 afstudeerde met het diploma Opnametechnicus (Tonmeister). Deze studie omvat alle technische, muzikale en akoestische onderwerpen die van toepassing zijn op live-opnametechniek en uitvoerende kunsten. Gedurende haar studie heeft Nathalie Faillet ervaring opgedaan als opnametechnicus, onder andere bij Radio France, Parijs, bij het Internationale Pianofestival, La Roque-d'Anthéron, de Nationale Opera van Lyon, het Regionale Conservatorium in Lyon en bij de Davoutstudio's in Parijs. Verder heeft ze verscheidene opnamen gemaakt van hedendaagse-muziekconcerten tijdens het Festival Musica van Straatsburg gedurende drie opeenvolgend jaren.